dinsdag 22 maart 2011

De Praktijk: Het Inlichtingenbureau

Gisteren weer bij het Inlichtingenbureau gezeten en de volgende vragen gehad:
Vraag over watervallen (meisje plm. 11 jaar). Gevraagd aan haar waar het voor was. Bleek voor een spreekbeurt en ze had niet genoeg goed materiaal voor a.s. donderdag!(moest dus snel; waar heb ik dat meer gehoord!)
Gezocht op onderwerp in Bicat. Enkele boekjes over water en watervallen gevonden onder Natuur en MLP.
Vraag: Vertalingen uit het Frans van Bonjour Tristesse van Sagan en L'enfand de Noe van E.E. Schmitt(gezocht op schrijvers, en bij de beschrijving staat dat het vertaald is uit het Frans)Het eerste boek was wel in ons bezit, het tweede niet. Wel in LV maar lener vond de reservering te lang duren.
De vraag was of het tweede boek in bibliotheek Den Haag verkrijgbaar was omdat lener ook daar lid was. Gezocht via I-Bibliotheek bij Bibliotheken - Den Haag waar het gelukkig beschikbaar was. Lener helemaal blij want ze moest het deze week hebben.....
Verder vroeg een lener in het Engels of het klopte dat er zo weinig Engels-talige kleuterboeken waren. Helaas voor de lener was dat het geval.(schrik toch altijd weer als iemand het woord tot mij richt in een andere taal. Moet meer ervaring opdoen denk ik).
Verder heb ik via Annet leuke sites ontdekt:
www.recensieweb.nl
www.vitaal.nl(dossier lezen
) = leuk voor leeskringen incl. discussietips
Verder heb ik in Bicat op onderwerp naar de schrijver Charles den Tex gezocht i.v.m. mijn werkstuk. Een heel leuk boekje gevonden dat gaat over verschillende schrijvers.

2 opmerkingen:

  1. Lees dat je ook regelmatig achter het inlichtingenbureau zit, Prima! Bij de vraag over watervallen had je ook nog internetbronnen kunnen raadplegen: Davindi, Jeugdbieb bijv. of wilde ze alleen maar boeken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie Lidwien, maar het meis wilde inderdaad alleen maar boeken. Ze ging gelukkig huppelend de deur uit met een stapel boeken onder haar arm.

    BeantwoordenVerwijderen