dinsdag 17 mei 2011

Inlichtingenbureau


Deze middag was het druk bij het Inlichtingenbureau. Ik heb veel klanten kunnen helpen met Els als coach.
1. Een studente van de kunstacademie vroeg naar een boekje over Japanse of Chinese prenten. Els had als trefwoord prentkunst; Japans aangeraden. Er kwam inderdaad een titel uit. Zelf had ik op prenten; Japans gezocht en daar kwam dezelfde titel naar boven. Helaas was het boek in een ander filiaal en lener wilde niet reserveren of ophalen. Els adviseerde haar om naar het Museum Volkenkunde, afd. Japanse prenten te gaan. Studente vond dat een heel goed idee.

2. Lener vroeg naar DVD Lost deel 5. Hij moest volgens catalogus binnen zijn maar was niet te vinden.
Ik heb zelf nog eens in Bicat gekeken en de DVD stond inderdaad op binnen.
Het schaamrood stond op gezicht van de lener toen ik de DVD zo uit de kast pakte. We hebben er gelukkig wel erg om kunnen lachen.

3. Een jongen van 14 jaar vroeg naar Zwarte engel en Loverboy & girl. Beide boeken waren helaas niet aanwezig. Gevraagd van welke boeken hij nog meer hield. Hij wilde iets van Simone van de Vlugt, die stond ook op zijn lijst.
Ik ben met hem naar de C boeken gegaan en heb hem een aantal titels van Simone van der Vlugt laten zien waaruit hij een keus kon maken. Hij kwam later nog zijn boeken laten zien. Leuke reactie!

4. Ook lener informatie gegeven over e-books. M.n. over het maken van een account. Ik heb lener een folder meegegeven over de e-reader.

5. Lener vroeg om modebladen m.n. de Burda. Ben meegelopen naar de tijdschriften en mevrouw laten zien waar de modetijdschriften lagen.

6. Ook heb ik een lener gebeld om te melden dat zijn gereserveerde boek klaar ligt.

7. Lener vroeg naar boeken om Nederlands te leren. Zij sprak al redelijk Nederlands. Ben met haar naar de Inburgeringskast gelopen en haar de boeken en DVDs laten zien. Ook gewezen op de enkele sites van de I-Bibliotheek (folder meegegeven)die ze thuis kon inzien. Mevrouw was heel tevreden en blij dat ze ook thuis de IB kon gebruiken.Ze wilde direct lid worden. Ze had ook een baby bij zich. Daarom gevraagd of ze interesse had in Boekstart. Heb alles uitgelegd en laten zien, baby werd toen ook lid (ijzer smeden als het heet is ha, ha!).

8. Een nieuwe bezoeker wilde iets uitprinten. Werking betaalautomaat uitgelegd en hoe het inloggen en printen werkt.

2 opmerkingen:

  1. Wat veel vragen, Loes!
    En het is handig dat je het CI-werk goed kunt combineren en aanvullen met al je kennis van het CU.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk verslag Loes, je liep behoorlijk te draven voor al die vragen en je doet het zeer klantvriendelijk zoals ook aan de balie!

    BeantwoordenVerwijderen