vrijdag 11 februari 2011

Les 6: Mindmapping

Deze les hebben we per groepje een mindmap op een groot vel papier gemaakt.

Mindmapping is een techniek die je kan helpen om informatie, gedachten en denkpatronen in beeld te brengen. Het helpt nieuwe verbanden te zien, op andere ideeën te komen en overzicht te behouden. Mindmapping zorgt ervoor dat de beide helften van je hersenen worden gestimuleerd: zowel de linkerzijde voor het rationele en logische denken als de rechterzijde voor het zichtbaar maken van het creatieve denken.

In de praktijk betekent dit dat je meer kan onthouden, makkelijker en beter kan leren, dat je meer en sneller inzicht krijgt, makkelijker en beter overzicht houdt, effectiever kunt brainstormen, beter plannen, enz.

Voor ons als toekomstige inlichtingenmedewerker is het de bedoeling dat we bij een gestelde speurvraag een mindmap in ons hoofd maken. Veel oefenen dus! Een mindmap maken op papier vind ik wel een goede en snelle techniek.
Wil je meer weten over mindmapping, kijk dan op You Tube bij Tony Buzan(de uitvinder.

Ook hebben we weer geoefend in groepjes als vragensteller, beantwoorder en observator.

Bij de I-Bibliotheek, bij Uitrekselbank, Wereldliterom, DBNL,Romanadvies, Crimezone en Boekwinkeltjes.nl, hebben we de antwoorden opgezocht van de vragenlijst.

1 opmerking:

  1. Hoi Loes
    Wat een leuk, nuttig en actueel stukje over mindmapping t.b.v het inlichtingenwerk.
    Ik hoorde dat men in het basisonderwijs ook hiervan gebruik maakt.
    Ik denk dat het leuk is om dit informatieve stukje op het I-blog van de bibliotheek te zetten

    BeantwoordenVerwijderen